Prometne nesreće i značajniji prometni prekršaj

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/Policija prometna.jpg
Foto: ilustracija

Što se tiče stanja sigurnosti na prometnicama naše županije u protekla 24 sata dogodile su se dvije prometne nesreće koje su bile samo s materijalnom štetom. Jedna prometna nesreća dogodila se na daruvarskom, a druga na garešničkom području.

U srijedu, 18. listopada, oko 11.35 sati, 81-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka kroz Daruvar, Ulicom Petra Preradovića. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Ljudevita Gaja prošla je pored prometnog znaka „obavezno zaustavljanje – stop“ i ušla u raskrižje skrećući u lijevo, a da pritom iako je bila dužna, nije propustila sva vozila koja se kreću cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska. Tom prilikom prednjom stranom vozila udarila je u bočnu stranu priključnog vozila prikolice teretnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 38-godišnjak koji je u trenutku nesreće ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja ravno i imao prednost prolaska.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, niti je u prometnoj nesreći bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog izazivanja prometne nesreće vozačici je izdan obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Istog dana, oko 12.20 sati u Novom Selu Garešničkom, 25-godišnjak je upravljao teretnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka. Zbog toga što sa svoje lijeve strane nije ostavio dovoljan razmak između svojeg vozila i vozila s kojim se mimoilazi te nije pomaknuo dovoljno svoje vozilo desnom rubu kolnika udario je lijevim vanjskim osvrtnim ogledalom u lijevo vanjsko osvrtno ogledalo teretnog vozila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 51-godišnjak. 51-godišnji vozač također sa svoje lijeve strane nije ostavio dovoljan razmak između svojeg vozila i vozila s kojim se mimoilazi te nije pomaknuo dovoljno svoje vozilo desnom rubu kolnika uslijed čega je udario lijevim vanjskim osvrtnim ogledalom u lijevo vanjsko osvrtno ogledalo teretnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka.

Na vozilima je nastala manja materijlna šteta.

Zbog počinjenog prekršaja 25-godišnjaku je naplaćena novčana kazna na mjestu počinjenja prekršaja u iznosu od 80 eura, dok je 51-godinjaku izdana obavijest o počinjenom prekršaju.


Od značajnijih prometnih prekršaja sinoć oko pola dvanaest u Velikoj Trnovitici u kontroli prometa zatečen je i sankcioniran 40-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,77 promila. On je isključen iz prometa te doveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja, a protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Pisane vijesti | Promet i vozila