Prometne nesreće i najznačajniji prometni prekršaji u proteklom vikendu

Slika /PU_BB/Promet/motociklist.jpg

U pet prometnih nesreća 11 osoba lakše ozlijeđeno

Foto: ilustracija
U proteklom vikendu PU bjelovarsko-bilogorska zabilježila je 6 prometnih nesreća od kojih je jedna bila s materijalnom štetom, a u preostalih 5 prometnih nesreć0 s ozlijeđenim osobama lakše ozlijeđeno je 11 osoba.                                                                                                            
U subotu, 06. srpnja, u 18.40 sati, u Oštrom Zidu, u kontroli prometa policija je  u upravljanju s osobnim automobilom „Audi“ (DA), zatekla 32-godišnjaka da upravlja vozilom u prometu na cesti prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno nije položio ispit za upravljanje vozilom određene kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,53 g/kg.
U nedjelju, 07. srpnja, u 00.30 sati, u Bjelovaru, na Trgu Stjepana Radića, zatečen je 29-godišnjak da upravlja s osobnim  automobilom "Ford Focus" (BJ) također prije stjecanja prava na upravljanje vozilima određene kategorije jer nije položio vozački ispit i pod utjecajem alkohola od 1,36 g/kg.
Njih obojica su uhićeni, dovedeni u prostorije policije gdje su smješteni u posebnu prostoriju do otrežnjenja i dovođenja na Prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda odnosno provođenje žurnog prekršajnog postupka.
U noći, 07. srpnja, u 03.06 sati, u Novoj Ploščici, u upravljanju s osobnim automobilom „VW golf“ (BJ), zatečen je 31-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,03 g/kg. On je uz naredbu o smještaju smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog redovnim putem.
 
 

Stranica