Prometna nesreća u Velikoj Dapčevici

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija-2021-001.jpg

Zbog prometne nesreće zatvorena državna cesta DC-5

Foto: ilustracija

Jutros, 19. rujna, oko 6,10 sati, 29-godišnjak je upravljajući teretnim automobilom s priključnim vozilom, đakovačkih registarskih oznaka, kroz Veliku Dapčevicu zbog ne kretanja sredinom obilježene prometne trake sletio vozilom s kolnika na teren pored kolnika s desne strane gdje je nastavio kretanje udarivši u prometne znakove i zaštitnu ogradu. Pritom je došlo do zanošenja vozila koje se nastavilo kretati i prešlo na drugu stranu kolnika gdje je udarilo u betonski most i ogradu obiteljske kuće pri čemu se prevrnulo i došlo je do zapaljenja teretnog vozila.

U nesreći je lake tjelesne ozlijede zadobio 29-vozač za kojeg je alkotestiranjem utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola. Vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog po zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Nastala je materijalna šteta na teretnom vozilu koje je u potpunosti izgorjelo, a oštećenja su nastala i na priključnom vozilu  te drvenom rasvjetnom stupu. Požar na vozilu su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Grubišnoga Polja. Očevid je obavljen uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara, eksploziva i oružja.  
      
Zbog prometne nesreće je od 6,30 sati za promet zatvorena državna cesta DC-5.
 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila