Prometna nesreća u centru Bjelovara

Slika /PU_BB/slike vijesti/alkohol.png

Nakon prometne nesreće 37-godišnjak je s vozilom napustio mjesto događaja, ali je ubrzo pronađen na adresi stanovanja te je priveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja

Foto: ilustracija

U subotu, 09. siječnja oko 12.00 sati, 37-godišnji vozač iz Bjelovara je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,48 g/kg, upravljao je osobnim automobilom marke Audi Q5, bjelovarskih reg. oznaka kroz Bjelovar, ulicom Andrije Kačića Miošića. Dolaskom u blizinu raskrižja s Ulicom Matice hrvatske nije držao potreban razmak kada se kreće iza drugog vozila tako da ne ugrožava sigurnost prometa, uslijed čega je prednjim dijelom svog vozila udario u zadnji dio osobnog automobila marke Peugeot Partner također bjelovarskih reg. oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak iz Bjelovara krećući se ispred njega u istom smjeru, te usporavao prije raskrižja zbog vozila ispred sebe.

U ovoj prometnoj nesreći na oba vozila je nastala materijalna šteta. Nakon prometne nesreće 37-godišnjak je s vozilom napustio mjesto događaja, a da s drugim sudionikom nje popunio i potpisao europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijenio osobne podatke i podatke o vozilima. On je ubrzo pronađen na adresi stanovanja te je priveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva odnosno do otrežnjenja.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 37-godišnjaka slijede optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru i obavezni prekršajni nalog.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila