Prometna nesreća s poginulim motociklistom

Slika /PU_BB/Promet/B1poster-B-fc163bd199.jpg

Ovo je četvrta poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Foto: ilustracija
Jučer, 31. srpnja, oko 17.50 sati, 47-godišnji vozač teretnog automobila marke „Opel Movano“ (DA) kretao se nenaseljenim dijelom ceste iz Virovitice u pravcu Grubišnog Polja te dolaskom na oko 250 metara prije prometnog znaka naseljenog mjesta Grubišno Polje započeo je skretanje u lijevo na proširenje uz kolnik, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, ne vodeći pri tome računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja vozila. U istom trenutku, u istom pravcu kretao se motocikl marke „Honda“ (KC) kojim je upravljao 30-godišnjak, koji je također započeo nepropisno pretjecati navedeni teretni automobil na središnjoj neisprekidanoj razdjelnoj crti na kolniku, a koji se također prethodno nije uvjerio da navedenu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i ne vodeći pri tom računa o položaju vozila, smjeru i brzini kretanja pri čemu je došlo do udara prednjeg dijela motocikla u zadnju lijevu bočnu stranu teretnog automobila.
Uslijed sudara i pada motocikliste, koji je koristio zaštitnu kacigu, on je zadobio ozlijede uslijed kojih je na mjestu događaja preminuo.
Očevidom prometne nesreće je rukovodio zamjenik Općinske državne odvjetnice u Bjelovaru, koji je za danas, 01. kolovoza naložio obdukciju dok će se na vozilima obaviti prometno-tehničko vještačenje tehničke ispravnosti signalizacije vozila.

 

Priopćenja | Promet i vozila