Prometna nesreća s ozlijeđenim biciklistom

Slika /PU_BB/slike vijesti/traka07.jpg

U prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 22. veljače, oko 14.40 sati, u Bjelovaru u Ulici dr. A. Starčevića, ispred zgrade Bjelovarsko-bilogorske županije ozlijeđen biciklist.

Foto: ilustracija
          Danas, 22. veljače, oko 14.40 sati, u Bjelovaru u Ulici dr. A. Starčevića, 41-godišnji biciklist nije koristio kolnik, već se kretao nepropisno istočnim nogostupom ulice i dolaskom do prilaznog kolnika dvorištu i parkiralištu zgrade Bjelovarsko-bilogorske županije, nastavio je vožnju preko kolnika, a da se prethodno nije uvjerio da isto može učiniti na siguran način, uslijed čega ga je u prednju lijevu bočnu stranu bicikla, prednjim desnim krajem udario osobni automobil „Peugeot“ (BJ), sa kojim je upravljao 55-godišnji vozač koji se vožnjom unaprijed uključivao u promet iz navedenog dvorišta, a da prethodno nije propustio vozilo koje se kreće površinom na koju se uključuje. Nakon udara biciklist je pao na kolnik i zadobio tjelesne ozljede, a liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Bjelovar.
          Niti jedan od sudionika ove prometne nesreće nije bio pod utjecajem alkohola, a nakon kvalifikacije ozljeda slijedi odgovarajuće pismeno nadležnom pravosudnom tijelu.
 

Stranica