Prometna nesreća s materijalnom štetom u Končanici

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis4.jfif
Foto: Ilustracija

U ponedjeljak 26. rujna oko 10.30 sati, 65-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Volkswagen daruvarskih registracijskih oznaka kroz Konačnicu, iz smjera Velikih Zdenaca u smjeru Donjeg Daruvara.
 
Dolaskom do blizine kućnog broja 471., započeo je pretjecanje skupa vozila koji se sastojao od teretnog vozila daruvarskih registracijskih oznaka za koji je bilo priključeno priključno vozilo, a s kojim je upravljao 58-godišnjak. Prilikom pretjecanja 65-godišnjak je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila Škoda novogradiških registracijskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 22-godišnjak. Nakon udara, Volkswagen se je zarotirao te je prednjim dijelom udario u prednju stranu teretnog vozila. Zatim je došlo do njegove rotacije i prevrtanja na krov te slijetanja u desni putni jarak.
 
Pri navedenom je došlo do zanošenja skupa vozila te je teretno vozilo kotačima zahvatilo desnu bankinu, uslijed čega je sletjelo u desni putni jarak gdje je prednjim djelom vozila udarilo u prilazni betonski most, a zatim u betonsku metalnu ogradu, nakon čega se teretno vozilo nastavilo kretati. Potom je desnom stranom udarilo u metalno betonsku ogradu, nakon čega se je preokrenulo na lijevu bočnu stranu i pritom udarilo u osobni automobil Volkswagen te se zaustavilo.
 
Pri navedenom se iz tovarnog prostora teretnog vozila isipao kamen na kolnik.

Priključno vozilo daruvarskih registracijskih oznaka je uslijed slijetanja s kolnika u desni putni jarak udarilo prednjim kotačima u prilazni most te je došlo do odvajanja od teretnog vozila i preokretanja na desnu bočnu stranu, zajedno s radnim strojem koji se nalazio na njegovom tovarnom prostoru.
 
U prometnoj nesreći nitko od sudionika nije ozlijeđen. Svi vozači su alkotestirani, reakcija na alkohol je izostala.

Od 10.40 do 12.30 sati zbog obavljanja policijskog očevida, kolnik državne ceste D-5 bio je zatvoren za sav promet, a promet se je odvijao obilaznim pravcima.
 
Protiv 65-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 66. stavka 2. uz primjenu stavka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama,  slijedi prekršajni nalog.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila