Promet i prometna problematika

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija-stop (2).jpg
Foto: ilustracija
U protekla 24 sata na području naše policijske uprave zabilježili smo dvije prometne nesreće s materijalnom štetom jedna na čazmanskom, a druga na daruvarskom području.

Od prekršaja izdvajamo: 
U ponedjeljak, 13. ožujka, u 18.20 sati u Bjelovaru, na Slavonskoj cesti policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobni automobil marke "VW Golf", bjelovarskih registarskih oznaka, za koji je važnost prometne dozvole istekla, a s kojim je upravljao 22-godišnji vozač kojemu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. On je uhićen, priveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju, a protiv njega će biti proveden žurni prekršajni postupak.

Također jučer, u 19.35 sati, u Daruvaru, u Ulici Augusta Šenoe, u prometu je zatečen 53-godišnjak kako upravlja traktorom daruvarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,79 g/kg. On je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva odnosno do otrežnjenja. Protiv 53-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Kako bi smanjili broj prometnih nesreća i danas ćemo na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u vremenu od 09 do 12 sati provesti akciju na prekršaje oduzimanja prednosti prolaska, prekršaje ne postupanja vozača po znaku stop, ugrožavajuće radnje u prometu i prekršaje ne korištenja pokazivača smjera, o samoj akciji više pročitajte ovdje. 

Pisane vijesti | Promet i vozila