Promet i prometna problematika u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/Promet/motor.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske nismo zabilježili niti jednu prometnu nesreću.

Od značajnijih prometnih prekršaja izdvajamo dva koja smo utvrdili i sankcionirali jučer, 26. ožujka. 

U Kapelici, oko 19.30 sati, policijski službenici su zatekli 46-godišnjeg vozača da upravlja osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,84 g/kg.
Zbog opasnosti od daljnjeg činjenja prekršaja on je uhićen i priveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja.
Protiv 46-godišnjeg muškarca slijedi optužni prijedlog.

U Novim Plavnicama, oko 11.15 sati, zaustavljen je osobni automobil križevačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 39-godišnjak.
Njegovim preliminarnim testiranjem na prisutnost opojnih droga u organizmu dobivena je pozitivna reakcija na prisutnost opojnih droga zbog čega mu je određeno vađenje krvi i urina što je on odbio. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama za koji je propisana novčana kazna u rasponu od 1320 do 2650 eura.

Kod 30-godišnjeg suvozača u osobnom automobilu križevačkih registarskih oznaka pronađeno je oko 3 grama opojne droge marihuane tako da i protiv njega slijedi optužni prijedlog ali zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.   
 

Pisane vijesti | Promet i vozila