Prilikom čišćenja kuće pronašao bombe, pušku, spremnike te značajnu količinu streljiva koje je policiji dragovoljno predao

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/slika 1.jpg

Pohvale mještaninu Gornje Kovačice na prepoznavanju značaja kampanje „Manje oružja, manje tragedija“

Foto: ilustracija

U ponedjeljak 20. prosinca, mještanin Gornje Kovačice je policiji prijavio da je prilikom čišćenja kuće pronašao bombe, pušku, spremnike i streljivo koje želi dragovoljno predati.
 
Na mjesto događaja izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je od građanina preuzeo tri ručne bombe M-75, automatsku pušku M-70, 11 spremnika za streljivo te 1088 komada streljiva različitog kalibra.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.  
 
Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica