Prijevara u trgovanju kriptovalutama

Slika /PU_BB/slike vijesti/Racunalna prijevara.png

Budite sumnjičavi prema ponudama u oglasima koji obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit

Foto: ilustracija

Jučer, 23. svibnja, 67-godišnjakinja iz Garešnice prijavila je prijevaru u trgovanju kriptovalutama.

 U srpnju prošle godine je putem Internet oglasa kontaktirala s muškom osobom koja se predstavila kao broker na tržištu kriptovalutama. On ju je naveo da otvori račun za trgovanje kriptovalutama. Pomogao je oštećenoj u otvaranju računa i ona mu je dala pristupne podatke računa. Nakon otvaranja računa 67- godišnjakinja je uplatila oko 5.000 eura i za tu vrijednost kupila kriptovalute, čija vrijednost je sredinom rujna prošle godine nestala s tog računa.

Tijekom svibnja ove godine oštećenu je kontaktiralo više muških osoba koji su se predstavljali kao predstavnici vladine organizacije za financije i zatražili 100 eura za otvaranje računa na koji će biti prebačena sredstva koja je ilegalno zaradila trgujući kriptovalutama. Nakon otvaranja računa zatražili su još 2 500 eura za prebacivanje sredstava koje je zaradila. Taj iznos oštećena nije uplatila.
 
Pozivamo građane na oprez prilikom investicija putem Internet oglasa.      
Iako ponude mogu biti  vrlo privlačne jer obećavaju sigurno ulaganje i veliku dobit dobro je potražiti nepristrani financijski savjet i jako dobro promisliti prije ulaganja novca jer vrlo često je riječ o prijevarama. 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon