Prijevara putem Internet trgovine

Slika PU_BB/slike vijesti/tipkovnica i miš.png

Foto: ilustracija

          46-godišnjak s daruvarskog područja je jučer, 12. rujna, prijavio da je još u lipnju ove godine na Internetu pronašao stranicu koja je oglašavala prodaju skupocjenih bicikala po nerealno niskim cijenama, te je naručio četiri bicikla različitih modela i veličina koje je platio Internet bankarstvom. S obzirom da je rok dostave 12 dana, a bicikli mu nisu isporučeni on smatra da je prevaren, a Internet stranica je drugi dan nakon uplate ugašena i nedostupna. 

          Budući da se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne i primamljive oglase o prodaji/ili nabavci različitih predmeta, vozila ili životinja.

          Građani bi trebali biti oprezni prilikom narudžbe i kupovine različitih, najčešće neprovjerenih predmeta ili drugih transakcija s nepoznatim osobama jer se iza naizgled povoljnih oglasa često kriju prijevare.

          Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu trebala bi biti upozorenje da se radi o mogućoj prijevari

          Ukoliko se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti sve mjere i radnje da se počinitelj otkrije, te ovisno o nastaloj šteti pokrenut će se odgovarajući postupak.

          O prijevari bi svakako trebalo obavijestiti i administratora internetskih stranica koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje. 



Pisane vijesti