Prijevara dobitkom novčane nagrade

Slika /PU_BB/slike vijesti/Novac - euri.jpg

66-godišnjak je misleći da je osvojio veći novčani iznos za razne troškove na inozemne račune uplatio nekoliko tisuća eura

Foto: ilustracija

U četvrtak, 25. svibnja, policiji je prijavio 66-godišnjak s daruvarskog područja da je putem društvene mreže posjećivao vjerske stranice nakon čega je s inozemnog broja dobio obavijest da je osvojio novčanu nagradu od 300 tisuća eura koja će mu biti poslana dostavnom službom ali da mora uplatiti administrativne troškove i druge naknade. 

Tako je on u nekoliko navrata uplatio veći novčani iznos na razne inozemne račune, a u konačnici nagradu nije dobio te se smatra prevarenim.

I ovo je još jedan u nizu modaliteta prijevara tako da i na ovom primjeru je vidljiva spretnost i lukavost prevaranata. Stoga i na ovom primjeru pozivamo i apeliramo na sve one koji nas slušaju da nema olako dobivenog novca, a ako i nešto dobijete zasigurno to ne morate onda platiti unaprijed.

Čuvajte se ovakvih primamljivih nagrada, jer kao što smo već isticali sve ono što vam se čini predobro da bude istinito, vjerujte zasigurno i nije istinito!  

Posebno apeliramo na mlade da educiraju i upozore svoje roditelje, bake, djedove, starije i sve one za koje smatraju potrebno, da im skrenu pozornost na ove oblike prijevara i loše strane korištenja društvenih mreža.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon