Prijetio u kafiću, a potom otišao po oružje

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/policajac i marica.jpg

26-godišnjak je kazneno prijavljen za prijetnju i nedozvoljeno posjedovanje oružja i streljiva

Foto: ilustracija
 

U subotu, 12. kolovoza policijski službenici Policijske postaje Bjelovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim muškarcem iz šire okolice Bjelovara.  

Osnovano se sumnje da je on u petak 11. srpnja, navečer, u jednom ugostiteljskom objektu u okolici Bjelovara, uputio prijetnje prema većem broju ljudi da će se vratiti s oružjem i da će ih sve poubijati. Izrečene prijetnje su kod nekolicine izazvale osjećaj ugroze, straha za vlastiti život i uznemirenost. U namjeri da svoje prijetnje i ostvari, 26-godišnjak je uzeo oružje i uputio se prema ugostiteljskom objektu. Zatečen je po policijskim službenici u posjedu vatrenog oružja za koje nema dozvolu zbog čega je uhićen.  

Od njega je oduzeta poluatomatska puška i 112 komada streljiva raznog kalibra, a čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje građanima zabranjeno. 

Zbog počinjenih kaznenih djela „Prijetnja“ iz članka 139. stavka 3. u vezi stavka 2. i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ iz čanka 331. stavka 1. Kaznenog zakona protiv 26-godišnjeg hrvatskog državljanina podnesena je kaznena prijava, a on je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.



Priopćenja | Kaznena djela i zakon