Prijavljene krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti/auto_policija.jpg

Prijavljene krađe novčanika, mobitela, bicikla te drva iz šume.

Foto: ilustracija
U razdoblju od 18. siječnja do 07. veljače, u Bjelovaru, u Ulici prilaz Andrije Hebranga, iz dvorišta obiteljske kuće, netko je ukrao bicikl vrijedan 2500 kuna.

U petak, 08. veljače, u Čazmi, u Voćarskoj ulici, iz jednog frizerskog salona, netko je iskoristio nepažnju vlasnice te joj sa stola ukrao mobitel vrijedan više stotina kuna.

U razdoblju od 15. siječnja do 09. veljače, između Malog Trojstva i Višnjevca, nepoznati počinitelji su u državnoj šumi motornom pilom porušio dva stabala hrasta i dva stabla graba te je drva izrezao i odvezao u nepoznatom pravcu, dok je jedno stablo bukve srušio i ostavio u šumi. Prema procjeni lugara šteta se cijeni oko 4000 kuna.

U četvrtak, 07. veljače, poslijepodne, u jednom trgovačkom centru u Bjelovaru, u Ulici Vlahe Paljetka, nepoznati počinitelj je iz torbe koja se nalazila u kolicima za kupnju, iskoristio nepažnju jedne žene te joj ukrao novčanik sa stotinjak kuna, osobnim ispravama i bankovnim karticama. 

Upozoravamo građane na oprez, obzirom da su između ostalog na području policijske uprave evidentne krađe novčanika, ženskih torbica, mobitela i drugih vrijednih predmeta, kojima je doprinijela nepažnja vlasnika, jer svoje predmete ostavljaju bez nadzora u otključanim automobilima, kućama ili ih nesmotreno drže u trgovačkim košarama ili kolicima, na stolovima, šankovima i garderobnim vješalicama, pa samim tim stvaraju priliku potencijalnim kradljivcima. Svoje torbice, novčanike, odnosno vrijedne predmete ne treba ostavljati niti na trenutak bez nadzora, posebice na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi. Važno je zatvarati vrata i prozore svojih kuća, stanova i automobila, te ih zaključavati. Prilikom mijenjanja novca u novčarskim ustanovama potreban je pojačan oprez, a u slučaju negativnog iskustva pravovremena dojava policiji na broj 192.

Stranica