Prevaren ulaganjem u dionice naftne industrije

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/policija rotacija.jpg
Foto: ilustracija

77-godišnjak iz okolice Bjelovara je jučer podnio kaznenu prijavu zbog prijevare.

On je krajem prošlog mjeseca na društvenoj mreži pronašao oglas za kupnju dionica naftne industrije. Preko te stranice je unio svoje osobne podatke u namjeri da kupi dionice.

Kroz nekoliko dana putem telefona mu se više puta javljao tzv. broker odnosno agent koji je posredovao kupovni odnosno ulaganju u dionice. Potom je oštećeni 77-godišnjak uplatio u dva navrata oko 1200 eura u svrhu kupnje dionica ali je ubrzo shvatio da je prevaren, da novac nije uplaćen za dionice već ga je nepoznati muškarac prevario.

Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu.

Online ponude su često povoljne, ali čuvajte se prijevare. Iznimno povoljne ponude, ulaganja ili velika dobit jedno su od glavnih indikatora prijevare.

Čuvajte se oglasa koji nude nevjerojatno dobre ponude - ako se nešto čini predobro da bude istinito, nije istinito!      

Pogledajte kako zaštititi vlastite osobne, financijske i poslovne podatke na MUP TV   YouTube kanalu i internetskim stranicama Web heroj.

Projekt WEB HEROJ se provodi uz podršku Europske unije i njime su građanima dostupne informacije i brojni savjeti za komunikaciju te poslovanje na internetu, kao i primjeri iz prakse, odnosno postupanja u suzbijanju kibernetičkog kriminaliteta.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon