Pretragom kuće na širem daruvarskom području pronađene su znatne količine oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava

  • Slika /PU_BB/Pretrage/oružje 7 rujna okolica Daruvara/vojne puške.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

67-godišnjak i 39-godišnjak počinili kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“

Foto: Policijska uprava bjelovarsko - bilogorska

Visok stupanj operativnost i profesionalnosti policijskih službenika Policijske postaje Daruvar na terenu doveo je do toga da su prikupili saznanja da 67-godišnjak i 39-godišnjak sa šireg daruvarskog područja nezakonito posjeduju eksplozivna sredstava, oružje i streljivo.

U utorak 7.rujna temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru obavljena je pretraga obiteljske kuće vlasništvo 67-godišnjaka i 39-godišnjaka tijekom koje je pronađeno i od njih oduzeto:
- dvije vojne puške Crvena Zastava
- automatska puška Thompson
- malokalibarska puška Toz  
- 500 grama plastičnog  eksploziva   
- devet raznih ručnih bombi
- 1340 streljiva kalibra 7,9 milimetra,  
- 268 streljiva kalibra  7,62 milimetra, 
- te 154 streljiva različitog kalibra.
 
Navedeni predmeti su pohranjeni u skladište ubojite opreme Policijske postaje Daruvar.
 
Protiv 67-godišnjaka i 39-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenja kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ iz članka 331. Kaznenog zakona

Policijski službenici su dovršetkom ovog značajnog kriminalističkog istraživanja znatno  utjecali na smanjenje ilegalnog oružja, a koje se moglo upotrijebiti za počinjenje kaznenih djela. Na ovaj način neposredno su utjecali i na povećanje razine sigurnosti na području ove policijske uprave.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon