Pretragama pronađeno oružje i streljivo, a vlasnicima slijede kaznena prijava i optužni prijedlog

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/streljivo.jpg

Zbog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv 69-godišnjeg muškarca slijedi kaznena prijava, a zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv 37-godišnjeg muškarca slijedi optužni prijedlog 

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 31. srpnja, policijski službenici Policijske postaje Garešnica su temeljem sudskog naloga obavili pretragu obiteljske kuće i drugih prostorija u jednom mjestu u okolici Garešnice koje koristi 69-godišnji muškarac. U pretrazi je pronađena i od njega oduzeta veća količina raznog oružja, dijelova oružja i streljiva: dvije automatske puške s pripadajućim nabojnicima, jedan revolver, jedan plinski pištolj, dvije zračne puške, četiri ručno izrađenih prigušivača pucnja za vatreno oružje te čak 1200 komada streljiva raznih kalibara, a što je sve u svom posjedu imao nezakonito.

Zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga obiteljske kuće i drugih prostorija te osobnog vozila koje koristi 37-godišnji muškarac koji povremeno prebiva u okolici Bjelovara.

I kod njega je pronađeno i oduzeto vatreno oružje, i to pištolj kalibra 7,62 mm te 4 streljiva tako da protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.​

Ovo su primjeri što se dogodi onima koji nisu prepoznali značaj naše akcije Manje oružja, manje tragedija koja omogućava dragovoljnu predaju bez sankcija.

Stranica