Prekršaji u cestovnom prometu

Slika /PU_BB/slike vijesti/palica01.jpg

U nastavku donosimo detalje nekih od sankcioniranih prekršaja tijekom proteklog vikenda

Foto: ilustracija

U petak, 09. travnja u 12.45 sati u Bjelovaru, u Ulici Andrije Hebranga, u kontroli prometa zatečen je 20-godišnjak da upravlja osobnim automobilom marke Renault Clio, koprivničkih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom jer nije položio vozački ispit za upravljanje vozilima niti jedne kategorije. On je uhićen i priveden u službene prostorije policije, gdje je smješten u posebnu prostoriju do privođenja uz optužni prijedlog na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.
Nakon saslušanja rješenjem mu je određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 10 dana te je 20-godišnjak predan u Zatvor u Bjelovaru.

Istog dana oko 22.45 sati, u Bjelovaru, u Ulici Ivana Viteza Trnskog, također u kontroli prometa zatečen je 44-godišnjak iz Bjelovara, da upravlja osobnim automobilom marke VW Passat, nizozemskih nacionalnih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,60 g/kg. Kako je za njega postojala opasnost da će dalje nastaviti upravljati vozilom, on je priveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja, a protiv njega slijedi optužni prijedlog.   
                                                                                                   
U subotu, 10. travnja u 13.15 sati u Malom Pašijanu, policijski službenici su u kontroli prometa zatekli 21-godišnjaka da upravlja traktorom marke „IMT“ prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno da nema položen vozački ispit za upravljanje motornim vozilima određene kategorije. Protiv 21-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Istog dana, policijski službenici Policijske postaje Grubišno Polje, su u Grubišnom Polju, u Ulici 77. samostalnog bataljuna ZNG-a uočili vozača osobnog automobila u prekršaju, da ne koristi sigurnosni pojas zbog čega je zaustavljen. Utvrđeno je da 34-godišnjak upravlja s osobnim automobilom marke Peugeot daruvarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,62 g/kg. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je doveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv ovog 34-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Pisane vijesti | Promet i vozila