Prekršaji protiv javnog reda i mira u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac i vozilo.jpg
Foto: ilustracija

U Hercegovcu 37-godišnjak i 52-godišnjak narušavali javni red i mir 

U četvrtak 30. ožujka oko 17 sati u Hercegovcu, u Moslavačkoj ulici ispred ugostiteljskog objekta, javni red i mir narušavali su 37-godišnjak i 52-godišnjak tako što su vikali i galamili jedan na drugoga. Do dolaska policijskih službenika, udaljili su se s mjesta događaja.
 
Protiv njih zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog red i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 

70-godišnjak u Siraču nije držao psa pod nadzorom 

U četvrtak 30. ožujka oko 13 sati u Siraču, u Ulici Ivana Gundulića, pas mješanac vlasništvo 70-godišnjaka izašao je iz dvorišta te otišao u susjedno dvorište i vrt u kojem se nalazila 47-godišnjakinja sa 7-godišnjim unukom. Tom prilikom pas je lajao i režao na njih. Zbog straha od njegovog ugriza, 47-godišnjakinja je s unukom otišla u kuću.
 
70-godišnjem vlasniku psa zbog držanja životinje bez nadzora, odnosno zbog počinjenog prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, uručen je obavezni prekršajni nalog. Komunalnom redaru Općine Sirač slijedi obavijest o događaju.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon