Pregled značajnijih prekršaja u cestovnom prometu

Slika /PU_BB/Promet/stop policija.jpg

U Donjim Lipovčanima, u kontroli prometa zatečen je 42-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom za vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja i pod utjecajem alkohola od 1,72 g/kg dok je u Bjelovaru, u Ulici Antuna Mihanovića, zatečen 38-godišnjak da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,47 g/kg

Foto: ilustracija

U petak, 24. srpnja u 08.40 sati u Donjim Lipovčanima, u kontroli prometa zatečen je 42-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom marke BMW (ZG). Obavljenim provjerama utvrđeno je da 42-godišnjak upravlja osobnim automobilom za vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja s vozilima „B“ kategorije. Nadalje, alkotestiranjem mu je utvrđena da s vozilom upravlja i pod utjecajem alkohola od 1,72 g/kg. Budući da je za iste prekršaje on pravomoćno kažnjen i postojala je opravdana bojaznost da će nastaviti sa daljnjim upravljanjem, on je uhićen i doveden u službene prostorije policije.
Istog dana u popodnevnim satima 42-godišnjak je doveden na Općinski sud u Bjelovaru stalna Služba u Pakracu gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana. Nakon toga 42-godišnjak je odveden u Zatvor u Bjelovaru gdje je predan na izdržavanje zatvorske kazne.
 
U nedjelju, 26. srpnja u 19.35 sati u Bjelovaru, u Ulici Antuna Mihanovića, u kontroli prometa zatečen je 38-godišnjak da upravlja osobnim automobilom marke Audi, stranih reg. oznaka, pod vidnim utjecajem alkohola, te je upotrebom alkometra utvrđena mu koncentracija alkohola od 2,47 g/kg u izdahnutom zraku. On je priveden u službene prostorije policije, gdje je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja, a protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Pisane vijesti | Promet i vozila