Predstavnici Zaklade policijske solidarnosti održali sastanak s rukovoditeljima u PU bjelovarsko-bilogorskoj

Slika /PU_BB/Razno/Zaklada policijske solidarnosti.jpg

Polaže se nada u dobar odaziv policijskih službenika koji će u Zakladi policijske solidarnosti prepoznati plemenite i čestite namjere da se pruži potpora i pomoć policijskim službenicima kojima je najpotrebnija.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

U Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj održan je jučer, 29. siječnja, radni sastanak kojemu su uz rukovoditelje policijske uprave sudjelovali i upravitelj Zaklade policijske solidarnosti i načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, potpredsjednica Upravnog odbora Zaklade i voditeljica Muzeja policije Helena Biočić te član Upravnog odbora Zaklade i zamjenik glavnog ravnatelja policije  Josip Ćelić.
Poznato je da u sklopu Ministarstva unutarnjih poslova djeluje Zaklada policijske solidarnosti u čiji fond policijski službenici, sukladno svojim mogućnostima, izdvajaju novčana sredstva kojima se pomaže u liječenju teško oboljelih djelatnika i članova njihovih obitelji, socijalno ugroženim obiteljima i obiteljima poginulih policijskih službenika, kao i onima u potrebi unutar sustava Ministarstva unutarnjih poslova. 
Zaklada policijske solidarnosti osnovana je 11. listopada 2005. godine, a s radom je započela 5. svibnja 2006. godine. Njena svrha je promicanje humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja njihovog socijalnog položaja.
Upravitelj Zaklade Dubravko Novak pojasnio je ustrojstvo Zaklade, na koji način se donose odluke po zaprimljenim zahtjevima za pomoć zaposlenicima, podatke o dosadašnjim isplatama te iznio neke od primjera kako se odlučuje  i isplaćuje novčana pomoć. Naveo je da Zaklada broji oko 12 tisuća članova, što je oko 60% posto svih zaposlenih policijskih službenika. Pozvao je da se i ostali policijski službenici koji nisu članovi Zaklade upoznaju sa radom iste te  animiraju kako bi se pridružili  plemenitom cilju pomoći kolegama u nevolji.
Potpredsjednica Upravnog odbora Zaklade Helena Biočić upoznala je nazočne sa samim aktivnostima Zaklade. Istakla je da osim jednokratnih isplata novčane pomoći,  primjerice kod smrtnog stradavanja policijskih službenika,  Zaklada brine i o njihovim obiteljima koji su često slabijeg imovinskog statusa, tako da se ima slučajeva da djeca dobivaju novčanu pomoć sve do završetka svog školovanja.
Dubravko Novak podsjetio je da Zaklada svake godine omogućava i organizira ljetovanje u policijskom odmaralištu u Valbandon za djecu viših razreda osnovne škole siromašnijih policijskih službenika, a tamo neki i nauče plivati, a neki i prvi put vide more.   
O transparentnosti donošenja odluka kod  odobravanju zahtjeva govorio je Josip Ćelić, član Upravnog odbora Zaklade te istaknuo da se isplate kreću od jedne do pet osnovica i da se oko 98% zahtjeva odobrava i kao se pomoć isplaćuje neovisno je li policijski službenik član Zaklade ili nije. Pojasnio je da  komisija svake policijske uprave mora prva odlučiti o opravdanosti zahtjeva i predložiti visinu isplate. 
Domaćin, načelnik PU bjelovarsko-bilogorske zahvalio se predstavnicima Zaklade na posjeti te se složio sa činjenicom
kako o osobnom angažmanu svih rukovoditelja po pitanju animiranja svih policijskih službenika ovisi i broj članova Zaklade.  
Na kraju radnog sastanka zaključeno je da se polaže nada u dobar odaziv policijskih službenika koji će u Zakladi policijske solidarnosti prepoznati plemenite i čestite namjere da se pruži potpora i pomoć policijskim službenicima kojima je najpotrebnija.


 

Stranica