Pravne osobe nogometnog kluba i fitness centra kažnjene zbog nepoštivanja Odluke Stožera civilne zaštite RH

Slika /PU_BB/korona/Korona3.jpg

Novčanom kaznom u iznosu od 10 do 40 tisuća kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba nogometnog kluba i fitness centra jer nisu poštivali zabranu ili ograničenje održavanja javnih događanja i/ili okupljanja, dok će se odgovorna osoba u pravnoj osobi kazniti novčanom kaznom u iznosu od 5 do 10 tisuća kuna

Foto: ilustracija

U srijedu, 20. siječnja oko 16.10 sati u okolici Bjelovara, na pomoćnom nogometnom igralištu III Hrvatske nogometne lige sjever, zatečen je trener te 16 igrača jednog nogometnog kluba koji su imali kondicijski trening kao i član uprave kluba koji je bio prisutan treningu. Tom prilikom utvrđeno je da treningom krše Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 tako da protiv pravne osobe nogometnog kluba slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Istog dana, postupajući po dojavi o radu jednog fitness centra u Bjelovaru, obavljen je nadzor kojom prilikom je u prostoru tog fitness centra zatečen 36-godišnji vlasnik i 10 osoba koje su koristile usluge fitness centra. Svi zatečeni su se nakon obavljenog nadzora udaljili. Zbog nepoštivanja Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja protiv pravne osobe fitness centra slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Novčanom kaznom u iznosu od 10 do 40 tisuća kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba ako ne poštuje zabranu ili ograničenje održavanja javnih događanja i/ili okupljanja. Za ovaj prekršaj kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi novčanom kaznom u iznosu od 5 do 10 tisuća kuna. Tako da vezano uz ova dva događaja slijedi utvrđivanje odgovornih osoba u pravnim osobama.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon