Pozor! Ne ostavljajte ključ kuće „ispod otirača“

Slika /PU_BB/slike vijesti/novac01.jpg

Kako nebi bili žrtve ovakvih kaznenih djela ne ostavljajte ključ svog doma ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima

Foto: ilustracija
U subotu, 31. kolovoza, u jednom selu pokraj Garešnice, nepoznati počinitelj je iskoristili odsutnosti ukućana te originalnim ključem koji je pronašao u blizini ulaznih vrata, otključao kuću vlasništvo 65-godišnjeg mještanina te je iz kuće ukrao veći iznos novca.

Dobro je podsjetiti!
  • stvorite dobru naviku zaključavanja ulaznih vrata bez obzira koliko mislili da ćete kratko biti odsutni jer kradljivci upravo vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u Vaš dom i u kratkom vremenu odnose novac, nakit, vrjedniju tehničku robu i dr.
  • ne ostavljajte ključ svog doma ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima
  • budite inovativni (mjesto gdje ostavljate novac ili nakit koji imate u domu neka ne bude nadohvat ruke u komodama, regalima, noćnim ormarićima, ormarima za garderobu, ispod madraca i sličnim mjestima već se potrudite da to bude na neuobičajenom mjestu kako bi otežali kradljivcima pronalazak predmeta i tako ih osujetili u njihovom naumu) 


Stranica