Pozivamo građane da nam dojave svoja zapažanja!

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/Policija-natpis sigurnost i povjerenje.jpg

Zajednički napori i dobra suradnja policije i građana ključni su za sigurnost

Foto: ilustracija

Od 02. prosinca prošle godine do danas na području Policijske postaje Bjelovar zabilježeno je više kaznenih djela teških krađa provaljivanjem od kojih je dio njih bio u pokušaju.

Prema vrsti napadnutog objekta najugroženije su obiteljske kuće u kojima većinu vrijeme nitko ne stanuje jer se vlasnici nalaze na privremenom radu u inozemstvu ili su duže odsutni, potom vikendice, dječji vrtić, ugostiteljski objekt te osobni automobil.

Budući da dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem još nisu otkriveni nepoznati počinitelji tih kaznenih djela molimo građane za pomoć i suradnju.

Provale su počinjene na područjima slijedećih mjesta: Predavac, Bedenik, Gudovac, Šiptari, Podgorci, Klokočevac, Tomaš, Vrbica, Letičani, Prgomelje, Patkovac i Trojstveni Markovac. Na području Bjelovara u ulicama Petra Zrinskog, Trgu Antuna Gustava Matoša, Lovre Matačića, Đure Sudete, Đure Basaričeka, Miroslava Krleže i na Križevačkoj cesti.

Molimo građane koje raspolažu korisnim saznanjima o ovim kaznenim djelima ili osobama koje bi se mogle dovesti u vezu s počinjenjem kaznenih djela teške krađe provaljivanjem da nazovu policiju na broj 192 ili svoja eventualna saznanja mogu dostaviti i elektroničkom poštom na e-mail: bjelovarsko-bilogorska@policija.hr.

Također, molimo i apeliramo građane koji zamijete kretanje njima sumnjivih osoba i vozila u blizini obiteljskih kuća posebno onih čiji su vlasnici na privremenom radu ili su duže razdoblje odsutni da nazovu policiju ili napišu elektroničkom poštom, a ukoliko su u mogućnosti da fotografiju ili snimke sumnjivih vozila ili osoba pošalju putem mobilne aplikacije „MUP-sigurnosti i povjerenje“ koja je anonimna.

Policija je servis građana i u službi građana te je  vrlo važno izgrađivati zajedničku suradnju kako bi bilo što manje ovakvih kaznenih djela i drugih događaja koji bi stvorili osjećaj nesigurnosti i nepovjerenja građana u policiju.

Savjetujemo građane da poduzmu i određene samozaštitne mjere kako ne bi i sami postali žrtve ovakvih kaznenih djela, a jedan od najvažnijih savjeta je „Dobar susjed-siguran stan/kuća“, stoga razvijajte dobrosusjedske odnose i budite sumnjičavi prema osobama koje se nalaze u susjedovom dvorištu ili raspituju o susjedu ili bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće. Posebnu pozornost obratite na osobe koje se lažno predstavljaju kao djelatnici elektre, plinare ili drugih institucija raspitujući se o susjedima. Zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo ali i druge detalje. Ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. Nerijetko se na terenu susrećemo i s građanima koji nisu kooperativni odnosno ne žele surađivati jer u tom trenutku oni nisu oštećeni kaznenim djelom.

Sva svoja opažanja, saznanja ili sumnje s punim povjerenjem dojavite policiji na bilo koji način jer upravo dobra suradnja građana i policije je ključ prevencije ovih kaznenih djela  ali i sankcioniranja počinitelja.

Unaprijed se zahvaljujemo na suradnji te se nadamo da ćemo zajedničkim naporima razriješiti ova kaznena djela čime bi doprinijeli većoj sigurnosti svih sugrađana. 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon