Požari na otvorenom prostoru

Slika /PU_BB/slike vijesti/pozar03.jpg

U protekla 24 sata ova policijska uprava je zabilježila dva požara na otvorenom koja su se uslijed jakog vjetra nekontrolirano proširili

Foto: ilustracija
          U ponedjeljak, 04. ožujka oko 08.00 sati, na njivama između Đurine ulice u Đulovcu i Puklice, u prosijeci dubine oko 20 metara i širine oko 100 metara netko je zapalio suhu travu i nisko raslinje uslijed čega je zbog jakog vjetra došlo do širenja vatre kroz prosijeku u dužini od oko 600 metara do asfaltirane ceste gdje su požar ugasili pripadnici JVP grada Daruvara. Tijekom kretanja požara kroz prosijeku, na izlazu iz prosjeke požar je prošao kroz donji dio zaraslog i devastiranog voćnjaka ispod napuštene kuće u Puklici gdje je došlo do nagorijevanja kore u donjem dijelu na šest starih stabala šljive i dva drvena stupa "bandere". Na stupovima nije nastala šteta.
          Istog dana oko 14.30 sati, 68-godišnji mještanin Velikog Zdenčaca palio je suhi poljoprivredni otpad na svojem posjedu te je uslijed jakog vjetra došlo do širenja vatre na zapuštenu njivu. Na mjesto događaja izašli djelatnici JVP grada Garešnice koji su požar ugasili, izgorjelo je oko 2000 m2 suhe trave i raslinja, a materijalna šteta nije nastupila.
 

Stranica