Požar u vulkanizerskoj radnji sa skladištem guma i ugostiteljskom objektu

Slika /PU_BB/slike vijesti/pozar05.jpg

Uzrok požara je najvjerojatnije kvar na električnim instalacijama unutar priručnog ureda u vulkanizerskoj radioni gdje se nalazilo računalo, blagajna, prijenosno računalo, pisač i ups

Foto: ilustracija

U noći, 12. siječnja oko 23.00 sata, u Grubišnom Polju, u Ulici 77. Samostalnog bataljuna ZNG-a došlo do požara na građevinskom objektu, a radi se o vulkanizerskoj radioni sa skladištem guma u sklopu kojeg je i ugostiteljski objekt. Na mjesto događaja izašli su djelatnici JVP Grada Grubišnog Polja, JVP Grada Daruvara i DVD Poljani koji su navedeni požar oko 02.00 sata stavili pod nadzor te nastavili s gašenjem.

Očevidom na mjestu događaja i na temelju prikupljenih obavijesti utvrđeno je da je najvjerojatniji uzrok požara kvar na električnim instalacijama unutar priručnog ureda u vulkanizerskoj radioni gdje se nalazilo računalo, blagajna, prijenosno računalo, pisač i ups  (uređaj za besprekidno napajanje). Uslijed požara u potpunosti je izgorjelo  krovište iznad objekta u dužini od 51 metra i širine 8,70 metara te djelomično unutrašnjost radione i skladišta pored radione.

Procjenjuje se da je požarom nastala materijalna šteta u iznosu od oko 500 tisuća kuna, a tijekom navedenog događaja nije došlo do ugrožavanja ljudskih života i druge imovine.

Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru slijedi opće posebnog izvješće.

Pisane vijesti