Požar na odlagalištu otpada u blizini Velike Mlinske

Slika /PU_BB/slike vijesti/pozar02.jpg

Na ograđenom deponiju – smetlištu "Johovača" u blizini Velike Mlinske, došlo je do zapaljenja gorivog otpada na površini od oko 400 kvadratnih metara  

Foto: ilustracija
U subotu, 30. ožujka oko 03.00 sata, na ograđenom deponiju – smetlištu "Johovača", koje se nalazi u blizini mjesta Velika Mlinska, došlo je do zapaljenja gorivog otpada na površini od oko 400 m2. Na mjesto događaja su izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Garešnice, koji su ugasili požar, no požar se ponovno aktivirao oko 16.00 sati. Novi požar su gasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Garešnice, lokalna dobrovoljna vatrogasna društava te djelatnici komunalnog poduzeća koje gospodari odlagalištem jer zbog debljine otpada povremeno dolazi do izbijanja nove vatre i dima. Nakon što se požarište ugasi obavit će se očevid kojim će se utvrditi uzrok ovog požara.
U ponedjeljak, 01. travnja obavljen je očevid u potpunosti izmijenjenom mjestu događaja kojim je utvrđeno da se isključuje tehnički uzrok nastanka požara odnosno uzrok je ljudska radnja u vidu namjernog zapaljenja ili nenamjernog - nepropisnim odlaganjem lako zapaljivog otpada.
Požarima nije nastupila materijalna šteta niti je bilo opasnosti za život ili tijelo ljudi ili za imovinu većeg opsega.
O događaju je izvještena nadležna inspektorica zaštite okoliša. Slijedi daljnji rad te posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

 

Stranica