„Poštujte naše znakove“ u Ivanskoj

  • Slika /PU_BB/Promet/Poštujte naše znakove/ivanskanaslovna.jpg
  • Slika
  • Slika

Djeca su jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, pa prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u podizanju stupnja prometne kulture koje dovodi do povećanja sigurnosti prometa na cestama

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Danas, 29. travnja, u Osnovnoj školi Ivanska u zajedničkoj organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa i Službe prevencije Ravnateljstva policije te Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, održana je preventivna akcija „Poštujte naše znakove“ u kojoj su osim policijskih službenika sudjelovali i partneri čiji je rad na temu sigurnosti djece u prometu ranije prepoznat kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa.

S ciljem promicanja prometne kulture među najmlađom populacijom kao i podizanja razine sigurnosti djece u ovom interaktivnom preventivnom programu sudjelovalo je 45 učenika od 1. do 4. razreda. Učenici su prvo sudjelovali u interaktivnoj edukaciji koju je vodio  policijski službenik Službe prevencije Ravnateljstva policije, a koja je bila odličan uvod u predstavu „Prvi koraci u prometu“ u izvedbi Mak teatra iz Zagreba.  
Na kraju programa učenici su imali priliku ponoviti naučeno kroz praktičnu vježbu sudjelovanja u prometu, odnosno vožnjom mobilnim poligonom  u organizaciji Jumicara uz sudjelovanje policijskih službenika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila