„Poštujte naše znakove“ u Hercegovcu

  • Slika /PU_BB/Promet/Poštujte naše znakove Hercegovac 2019/033.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Djeca su jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, pa prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u podizanju stupnja prometne kulture koje dovodi do povećanja sigurnosti prometa na cestama

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Danas, 31. svibnja, u Hercegovcu, s početkom u 9.00 sati, u Osnovnoj školi Savka Kolara, u zajedničkoj organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa i Službe prevencije Ravnateljstva policije te Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, održala se preventivna akcija „Poštujte naše znakove“ u kojoj su osim policijskih službenika sudjelovali i partneri čiji je rad na temu sigurnosti djece u prometu ranije prepoznat kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa.

S ciljem promicanja prometne kulture među najmlađom populacijom kao i podizanja razine sigurnosti djece u ovom interaktivnom preventivnom programu sudjelovala su djeca školskog uzrasta od 1. do 4. razreda iz OŠ Slavka Kolara iz Hercegovca i OŠ Trnovitice. Njih 77-ero je aktivno sudjelovalo u edukativno-preventivnom programu u koje ih je uveo policijski službenik Službe prevencije Ravnateljstva policije, a koji je najavio edukativno scensku izvedbu „Prvi znakovi u prometu“ koja je izazvala oduševljenje djece, a najveći aplauz su dobili Šegrt Hlapić i Gita.
Na „Šarenom poligonu“ djeca su aktivno sudjelovala u četiri edukativna postava: Program prometne kulture za najmlađe – Jumicar, poligon „Biciklirajmo zajedno“, interaktivna radionica „ Budi policajac“ i „Policajac prijatelj pomagač“.  
Provođenjem aktivnosti navedene Akcije, policijski službenici zajedno s drugim nadležnim institucijama, organizacijama civilnog društva, umjetnicima i lokalnom zajednicom kroz interaktivan način educiraju i informiraju učenike nižih razreda osnovnih škola, odnosno najmlađe sudionike u prometu. Također, kroz navedeni program senzibilizira se šira javnost na opasnosti kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu te je uz navedeno osmišljen i „Šareni prometni poligon“ koji sadrži interaktivne radionice i trening prometne poligone za najmlađe.

Djeca su uz pješake, motocikliste, bicikliste te starije i osobe s invaliditetom, najugroženija su skupina sudionika u prometu, pa prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u podizanju stupnja prometne kulture koje dovodi do povećanja sigurnosti prometa na cestama.



Stranica