Policijski štand na 16. gospodarskom sajmu sira u Grubišnom Polju

  • Slika /PU_BB/Razno/Sajam sira u GP policijski štand/IMG_8735.JPG
  • Slika
  • Slika

 Policijska postaja Grubišno Polje  je na svojem  štandu provela preventivno-edukativnu akciju pod nazivom „Manje oružja -manje tragedija".


Foto: ilustracija
 
Jučer  18. studenog,  u sklopu održavanja 16. gospodarskog sajma sira u Grubišnom Polju u školsko-sportskoj dvorani,  Policijska postaja Grubišno Polje  je na svojem   štandu provela preventivno-edukativnu akciju pod nazivom „Manje oružja -manje tragedija“. Cilj je bio  upoznavanja građana s odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i da ih se potakne da policiji dragovoljno predaju nezakonito oružje koje imaju u posjedu bez ikakvih zakonskih sankcija. Tom prilikom su građanima podijeljene prigodne brošure sa važnijim promjenama koje donosi naveden Zakon, a koji je na snazi od 01.11.2018. godine  te je svim građanima upućen poziv da i nadalje mogu policiji dragovoljno predati oružje koje nedozvoljeno posjeduju, bez pokretanja kaznenih ili prekršajnih postupaka.
 
Pored navedenoga, građanima su podijeljene i prigodne brošure o pravilnom korištenju auto-sjedalica za prijevoz djece u motornim vozilima, kao i reflektirajući prsluci namijenjeni sudjelovanju u prometu na cesti pješaka i biciklista noću, kao i u uvjetima smanjene vidljivosti. Prezentacijom rada policije prilikom nadzora alkoholiziranosti vozača, svim sudionicima u prometu upućen je i apel na dosljedno poštivanje prometnih propisa, posebice kada je riječ o izbjegavanju vožnje pod utjecajem alkohola, kao i zakonskim sankcijama s tim u vezi.     


Pisane vijesti