Policijski službenici postupali po dva narušavanja javnog reda i mira

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija03.jpg

Protekle subote policijski službenici postupali prema 60-godišnjaku i 26-godišnjaku koji su narušavali javni red i mir

Foto: ilustracija

U subotu, 15. siječnja, oko 14.00 sati, u jednom trgovačkom centru u Bjelovaru, u Ulici Vlahe Paljetka, 60-godišnjak je hodao po trgovačkom centru i u ruci držao džepni preklopni nožić kojeg je otvarao i zatvarao te tako uznemiravao ostale kupce. On je priveden u službene prostorije policije gdje je od njega oduzet nož, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Istog dana, oko 23.00 sata u Bjelovaru, na Trgu Stjepana Radića, ispred jednog ugostiteljskog objekta, javni red i mir na naročito drzak način je remetio 26-godišnjak koji je svoju poznanicu rukama udarao po glavi i tijelu. S obzirom da je zatečen pod vidnim utjecajem alkohola i postojala je opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, on je doveden u službene prostorije policije gdje mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,16 g/kg. Smješten je u posebnu prostoriju do otrežnjenja, a protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Obojica kod sebe nisu imali osobnu iskaznicu niti drugi važeći dokument s kojim bi dokazali svoje identitete zbog čega su im uručeni obavezni prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon