Policijski službenici Postaje prometne policije Bjelovar poduzeli neke od brojnih mjera i aktivnosti u sklopu ROADPOL-ovog tjedna sigurnosti u prometu

  • Slika /PU_BB/Promet/ROADPOL/Aktivnosti PPP Bjelovar/RoadpolPPPBj1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Brojni Bjelovarčani potpisali prisegu za dane sigurnosti u prometu čime su prisegnuli da će kad upravljaju bilo kojim vozilom, voziti pažljivo i poštivati propise, pridržavati se ograničenja brzine, koristiti pojas i kacigu i kao vozač i kao putnik, neće konzumirati alkohol kad upravljaju nekim vozilom, usmjeriti pažnju na ostale sudionike u prometu i ne dati se ometati mobitelom

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

U sklopu ROADPOL-ovih aktivnosti Postaja prometne policije Bjelovar je u četvrtak, 16. rujna provela prvu od tri aktivnosti predviđene za provođenje tjedna sigurnosti i bez poginulih u prometu.

Preventivne aktivnost u zoni škola i dječjih vrtića gdje su zbog najugroženijih sudionika (naše dječice)bile su prvenstveno usmjerene  na roditelje kako bi ih podsjetili da je sigurnost njihove djece kao sudionika u prometu najvažnija.
Ispred dječjeg vrtića roditelji su potpisali prisegu za dane sigurnosti u prometu kojom su obećali da će kad upravljaju bilo kojim vozilom, voziti pažljivo i poštivati propise, pridržavati se ograničenja brzine, koristiti pojas i kacigu i kao vozač i kao putnik, neće konzumirati alkohol kad upravljaju nekim vozilom, usmjeriti pažnju na ostale sudionike u prometu i ne dati se ometati mobitelom dok su s policijskim službenicima roditelji razgovarali o važnosti sigurnog prijevoza djece.  

Prisegu su potpisali i nekolicina biciklista i pješaka, a koji su također jedne od najranjivijih i najugroženijih kategorija sudionika koji su s osmjehom razmijenili i pokoju riječ s policijskim službenicima o važnosti poštivanja prometnih propisa i pravila.

Sa sadržajem prisege upoznata je i kandidatkinja za buduće vozače jedne od naših bjelovarskih auto-škola koja će ubrzo postati punopravni vozač i nadamo se da će obećanja iz prisege uvijek pridržavati.

Posjet naših „plavaca“ zapamtit će i umirovljenici koji su također svi rado potpisali prisegu čime su se i oni obavezali na poštivanje obećanja iz prisege. A zadovoljstvo posjetom naših policijskih službenika nije manjkalo, te su pozvani na češće druženje.

Policijski službenici Postaje prometne policije Bjelovar će ovog tjedna provesti još puno ovakvih preventivnih aktivnosti u sinergiji sa sugrađanima kako bi obilježili ROADPOL-ov tjedan.

Pisane vijesti | Promet i vozila