Policijski službenici Policijske postaje Daruvar dovršili kriminalističko istraživanje četiri teške krađe provaljivanjem

  • Slika /PU_BB/Dovršena kriminalistička istraživanja/Serija TK Daruvar/SerijaTK Daruvar 23.JPG
  • Slika

Brzim, kvalitetnim i operativnim radom uhvaćeni počinitelji, a radi se o hrvatskim državljanima starim 40 i 36 godina

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Jučer, 25. travnja, policijski službenici Policijske postaje Daruvar dovršili su kriminalističko istraživanje na dvojicom hrvatskih državljana starim 40 i 36 godina.

Osnovano se sumnja da su njih dvojica u razdoblju od 23. ožujka do 20. travnja, u Daruvaru, u Kolodvorskoj ulici provalili u skladište Hrvatskih željeznica iz kojeg su ukrali kabel zračne telefonske linije koji se koristi u željezničkom prometu čime je počinjena značajna materijalna šteta.

U noći s petka na subotu, 21./22. travnja, 40-godišnjak je pokušao provaliti u dvije trgovine mješovitom robom u Daruvaru, u Ulicama Ivana Mažuranića i Josipa Jelačića u čemu nije uspio, ali je provalio u prodavaonicu u Ulici Matije Gupca iz koje je ukrao cigarete, alkoholna i energetska pića. Potom je ukradene predmete odnio 36-godišnjaku koji je znao da ih je pribavio kaznenim djelom protiv imovine i pomagao mu ih preprodati i sakriti.

Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga obiteljske kuće na daruvarskom području u kojoj prebiva 36-godišnjak, a pretragom su pronađeni i od njega oduzeti predmeti kaznenih djela.

Šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi najmanje 3 000 eura.

Protiv 40-godišnjeg počinitelja teških krađa provaljivanjem slijedi kaznena prijava uz koju je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, a protiv 36-godišnjak slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenih kaznenih djela teška krađa i prikrivanje.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon