Pojačane aktivnosti u prometu za vikend – kontrolirat će se alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel

Slika /PU_BB/Promet/Leđa_palica.jpg

U poduzimanje aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa

Foto: ilustracija

Kako bi se smanjilo stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebice tijekom vikenda, Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska će od petka, 30. srpnja do nedjelje, 1. kolovoza 2021. godine provoditi pojačani nadzor prometa.

Posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Savjeti vozačima

Vozače upozoravamo da:
  • prilikom vožnje budu maksimalno koncentrirani na promet koji ih okružuje;
  • ne koriste mobitel tijekom vožnje;
  • voze na dovoljnom razmaku u odnosu na vozilo koje se kreće ispred njih;
  • ne ulaze u opasna pretjecanja na kratkim dijelovima cesta i na mjestima gdje preglednost nije dovoljna, odnosno na mjestima gdje je to zabranjeno,
  • ne izlaze na kolnik sa tehnički neispravnim i neregistriranim vozilima,
  • se ne kreću bezrazložno pretjecajnom trakom na autocesti. 

Podsjećamo, vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu, zbog čega za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog ne može biti opravdan.

Ostale korisne savjete pročitajte OVDJE
 
I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.
 
 

Najave | Promet i vozila