Pojačan nadzor poštivanja prometnih propisa

Slika /PU_BB/Promet/mjerenjebrzine.jpg

Policija i ovog vikenda poduzima aktivnosti u cilju prevencije prometnih nesreća

Foto: ilustracija

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica policija će i ovog vikenda poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
 
Obavještavamo sve sudionike u prometu da će od petka 21. do nedjelje  23. srpnja, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija poduzimati pojačane aktivnosti, a posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Dodatno će policijski službenici na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske od subote, 22. srpnja, u 22 sata do nedjelje, 23. srpnja, u 6 sati  svoje aktivnosti u prvom redu usmjeriti na nadzor alkoholiziranosti vozača i vožnju pod utjecajem droga i lijekova.
 
I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim odgovornim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti u prometu.
 

Najave | Promet i vozila