Pijani 79-godišnji vozač prouzročio prometnu nesreću u kojoj je oštetio policijsko vozilo

Slika /PU_BB/slike vijesti/alkohol.png

Zahvaljujemo građanima na dojavi, a pozivamo i ostale građane da nam s povjerenjem dojavljuju prekršitelje u prometu posebice ovakve koji bi mogli prouzročiti prometne nesreće s težim posljedicama

Foto: ilustracija
U nedjelju, 31. ožujka, oko 20 sati, policijska uprava je zaprimila dojavu građana da se u Bjelovaru, od benzinske postaje Tiffon prema Velikom Korenovu kreće osobni automobil marke „Volvo“ te da nepoznati vozač sa njim upravlja od ruba do ruba kolnika, da na vozilu nema upaljena svjetla i da je vozač vjerojatno pod utjecajem alkohola.
Ubrzo nakon dojave policijska ophodnja je uočila navedeno vozilo koja je pokušala pomoću rotacijskog svjetla i zvučnog signala zaustaviti u čemu nije uspjela jer se vozilo kretalo sporo i vrludalo neprestano po kolniku. U Štefanju je prouzročilo prometnu nesreću udarivši u drugo policijsko vozilo koje se kretalo svojim kolničkim trakom iz smjera Čazme. Utvrđeno je da je volvom upravljao pijani 79-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,41g/kg zbog čega je priveden u policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja. Protiv ovog 79-godišnjaka koji je skrivio prometnu nesreću slijedi izvješće o učinjenom prekršaju i prekršajni nalog.
Zahvaljujemo građanima na dojavi, a pozivamo i ostale građane da nam s povjerenjem dojavljuju prekršitelje u prometu posebice ovakve koji bi mogli prouzročiti prometne nesreće s težim posljedicama po sebe ali i druge sudionike u prometu.    
 

Stranica