Pijani 22-godišnjak prouzročio prometnu nesreću, a potom remetio javni red i mir

Slika /PU_BB/slike vijesti/alkotest02.jpg

Pod utjecajem alkohola od 1,25 g/kg skrivio prometnu nesreću nakon čega je vrijeđao drugog sudionika i policijske službenike kojima je i prijetio te dvojicu tjelesno ozlijedio

Foto: ilustracija
U nedjelju, 08. rujna u 18.20 sati, pijani 22-godišnjak je upravljao svojim osobnim automobilom „VW Golf“ kroz Gudovac. Dolaskom do raskrižja sa Staroplavničkom ulicom, uslijed ne držanja vozila na sredini obilježene prometne trake, prešao je na lijevu prometnu traku namijenjenu za kretanju vozila iz suprotnog smjera, pri čemu je prednjim krajem vozila udario u bočni prednji kraj osobnoga automobila „Seat Leon“ s kojim je upravljao 34-godišnjak, a koji se kretao svojom prometnom trakom iz suprotnog smjera. U ovoj prometnoj nesreći lakše tjelesne ozljede su zadobili 34-godišnji vozač „Seat Leona“ i još troje putnika iz tog vozila.
Obavljajući očevid ove prometne nesreće, 22-godišnjak koji ju je skrivio pod utjecajem alkohola od 1,25 g/kg je narušavao javni red i mir na način što je vrijeđao oštećenog 34-godišnjeg sudionika prometne nesreće, a nakon toga i policijske službenike kojima je i prijetio. Budući da on nije htio postupiti po upozorenjima i zapovijedima policijskih službenika već se samovoljno htio udaljiti s mjesta događaja nad njim su uporabljena sredstva prisile tjelesna snaga i sredstva za vezivanje. Tom prilikom i tijekom privođenja u prostorije policije pružao je aktivan otpor te je napao dvojicu policijskih službenika tako da ih je udario nekoliko puta nogama te su oni lakše ozlijeđeni.
U tijeku je kriminalističko istraživanje ovog događaja nakon čega protiv ovog 22-godišnjaka slijedi podnošenje adekvatnih pismena nadležnim pravosudnim tijelima.
 

Stranica