Pijan, bez vozačke i pod zabranom upravljao ne registriranim autom

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/policija stop palica.jpg

60-godišnji muškarac je uhićen, priveden u službene prostorije policije, a nakon saslušanja predan u zatvor

Foto: ilustracija

U utorak, 28. svibnja, u 21.05 sati, u Bjelovaru, Put žrtvama u Lugu, policijski službenici su u kontroli prometa zatekli 60-godišnjeg muškarca da upravlja osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka, iako mu je rješenjem Općinskog suda u Bjelovaru izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Nadalje je utvrđeno da je vozilom upravljao iako mu je rješenjem Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske vozačka dozvola ukinuta i poništena zbog prikupljenih 15 negativnih prekršajnih bodova i još k tome pod utjecajem alkohola u koncentracija od 1,04 g/kg.
Nadalje, utvrđeno je da je vozilom upravljao za vrijeme dok je isteklo važenje prometne dozvole, te na zahtjev policijskog službenika nije predočio policu osiguranja ili drugi dokaz o sklopljenom osiguranju.

60-godišnjak je uhićen, priveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do privođenja na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te Zakona o obveznim osiguranjima u prometu protiv 60-godišnjeg muškarca podnesen je optužni prijedlog, a sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama od njega je oduzet osobni automobil. Nakon saslušanja na sudu određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana te je predan u Zatvor u Bjelovaru.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila