Palili kukuruzište, zapalili voćnjak, štalu sa sjenikom i sadnice smreke

Slika PU_BB/slike vijesti/pozar05.jpg

Jučer oko 14 sati u Velikoj Babinoj Gori na nenastanjenom i zapuštenom imanju došlo je do požara na način da je 50-godišnjak na svojoj njivi spaljivao kukuruzovinu kojom prilikom se vatra, uslijed jakog vjetra, proširila na zapušteni voćnjak 46-godišnjaka i gospodarski objekt (štala sa sjenikom) u kojem se nalazilo oko 400 bala slame i sijena u vlasništvu 30-godišnjaka. 

Foto: Ilustracija

Jučer oko 14 sati u Velikoj Babinoj Gori na nenastanjenom i zapuštenom imanju došlo je do požara na način da je 50-godišnjak na svojoj njivi spaljivao kukuruzovinu kojom prilikom se vatra, uslijed jakog vjetra, proširila na zapušteni voćnjak 46-godišnjaka i gospodarski objekt (štala sa sjenikom) u kojem se nalazilo oko 400 bala slame i sijena u vlasništvu 30-godišnjaka. U požaru je izgorjelo krovište štale i drveni sjenik dok je na kući koja je povezana sa sjenikom došlo do nagorijevanja dijela krovišta. Požar su ugasili pripadnici JVP Daruvar i DVD Đulovac, a vlasnici se nisu izjasnili o nastaloj šteti. Protiv 50-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog. 

Jučer oko podneva u Garešničkom Brestovcu, u Staklenoj ulici, 40-godišnjak je na  polju iza  kuće spaljivao kukuruzište kojom prilikom se vatra proširila na polje u vlasništvu 58-godišnjaka. U požaru je izgorjelo 26 sadnica smreke koje vlasnik procjenjuje na oko 2 000 kuna. Požar su ugasili pripadnici JVP Garešnica.

 



Stranica