OPREZ - Lažni e-mailovi za povrat poreza

Slika PU_BB/slike vijesti/auto_policija07.jpg

Prenosimo tekst sa web stranice Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske:  „Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više upita zabrinutih građana koji su naveli da su na svoje e-mail adrese dobili obavijesti od pošiljatelja koji se predstavlja kao Porezna uprava.  

Foto: Ilustracija

Prenosimo tekst sa web stranice Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske: 

 „Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više upita zabrinutih građana koji su naveli da su na svoje e-mail adrese dobili obavijesti od pošiljatelja koji se predstavlja kao Porezna uprava. U mailu se nudi povrat poreza poreznim obveznicima, te traži podatke o kreditnim karticama. U privitku e-maila se nalazi obrazac koji pošiljatelj šalje uz zahtjeve da ga građani popune svojim osobnim podacima, između ostalog i podacima o tekućem računu.

U kontaktu sa Ministarstvom financija utvrdili smo da se radi o krivotvorenoj adresi e-pošte, odnosno da Ministarstvo financija NIJE pošiljatelj te obavijesti.

POZIVAMO GRAĐANE NA OPREZ UZ PREPORUKU DA NE DOSTAVLJAJU PODATKE KOJE POŠILJATELJ E-MAILA TRAŽI, TE DA NE OTVARAJU MAILOVE KOJE DOBIJU SA ADRESE povrat@porezna-uprava.hr.“

 Napominjemo da na području Bjelovarsko-bilogorske županije do sada nije bio prijavljen nijedan ovakav slučaj.


 Stranica