Održana preventivno-edukativna aktivnost pod nazivom „Biciklom sigurno i vješto u prometu“

  • Slika /PU_BB/Promet/Akcije HAK-a i Policije/Poligon1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske su s učiteljima tehničke kulture osmislili poligon za osposobljavanje za samostalno upravljanje biciklom u prometu na cestama za osnovnoškolce

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

U subotu, 08.  lipnja, ispred „Dvorane europskih prvaka“ u Bjelovaru održana je preventivno-edukativna aktivnost pod nazivom „Biciklom sigurno i vješto u prometu“ u  sklopu Tjednu tehnike zajednice tehničke kulture Bjelovarsko-bilogorske županije. To je  prva takva manifestacija na kojoj su se javnosti predstavile različite udruge tehničke kulture, ne samo iz županije, već i iz drugih hrvatskih gradova. U „Dvorani europskih prvaka“ održane su radionice i izložbe iz područja modelarstva, fotografije, elektronike, radioamaterstva i slično.

Između ostalih aktivnosti na skate parku ispred dvorane policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske su s učiteljima tehničke kulture osmislili poligon za osposobljavanje za samostalno upravljanje biciklom u prometu na cestama. Na poligonu su svoju spretnost u vožnji biciklom mogli isprobati učenici  osnovnih škola, a zainteresirani su bili i roditelji koji su također pokušali savladati poligon te se uvjerili da nije lako vješto upravljati biciklom. 30-ak učenika je uz pratnju policijskih službenica učilo na koji način savladati pojedine prepreke u prometu kao i prometna pravila.  

Ovaj poligon je bio nastavak dobre suradnje policije i osnovnih škola s područja Županije u sklopu provedbe Programa osposobljavanja za upravljanje biciklom.  
 

Stranica