Održan okrugli stol na temu "Uloga policije u sustavu podrške žrtvama kaznenih djela"

  • Slika /PU_BB/Razno/Okrugli stol/Okrugli stol-naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U prostorijama Policijske uprave bjelovarsko- bilogorske održan je okrugli stol u sklopu programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Danas, 08. lipnja, u prostorijama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske održan je okrugli stol na temu „Uloga policije u sustavu podrške žrtvama kaznenih djela".
Na inicijativu udruge „HERA“ Križevci, a u suradnji s policijskom upravom i udrugom  „Delfin“ Pakrac održan je ovaj okrugli stol kojem je cilj doprinijeti jačanju sustava podrške žrtvama i svjedocima te umrežavanju organizacija civilnog društva i institucija koje se u svom radu zalažu za promicanje prava žrtava i svjedka kaznenih djela.

Na početku je sve prisutne pozdravio voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Goran Tomić i zaželio dobrodošlicu gošćama te naglasio potrebu i dobrobiti ovakvih tematskih okruglih stolova. Koordinatorica udruge „HERA“ Križevci Marina Švaljeg Jažić je istaknula da je ovaj okrugli stol organiziran u sklopu programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela kojeg udruga „HERA“ Križevci provodi na području naše Bjelovarsko-bilogorske i susjedne Koprivničko-križevačke županije. Također je dodala da je upravo ovakav način, organizacijom okruglih stolova prilika za razmjenu iskustava u radu sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja.

Govornici na okruglom stolu su bile: suradnica na programima iz Ženske sobe Zagreb - Nives Jozić Kvastek; policijska službenica Odjela za maloljetničku delinkvenciju i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji iz Uprave kriminalističke policije – Ana Jedličko; voditeljica Službe za podršku žrtvama i svjedocima pri Ministarstvu pravosuđa i uprave – Nikica Hamer Vidmar i koordinatorica udruge „Delfin“ Pakrac – Mirjana Bilopavlović.    

Također, na okruglom stolu aktivno su sudjelovali svi policijski službenici za mladež ove policijske uprave te duge gošće volonterke spomenutih udruga i članice drugih organizacija civilnog društva koje su uključene u program Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela i prekršaja.
 
Svrha okruglog stola je ukazati potrebu za što boljom komunikacijom i suradnjom institucija koje se bave podrškom žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja, razmjena iskustava i ukazivanje na probleme s kojima se susreću u svakodnevnom radu kako bi se doprinijelo jačanju cjelokupnog sustava te time postigla kvalitetna podrška.

Zaključeno je kako potreba za ovakvim inicijativama i okruglim stolovima postoji te da se na takav način zajednički detektiraju konkretni problemi u radu te razmjene najbolje prakse.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica