Održan memorijalni turnir „Horvat-Ileković“

Slika PU_BB//slike vijesti/DamirIleković i Zlatko Horvat.jpg

Prije šest godina, 18. ožujka 2006. godine, u ranim jutarnjim satima u mjestu Hampovica, dogodio se bolan događaj koji je u nevjerici i šoku ostavio sve nas u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj. Tog dana, na službenom putu za Čakovec gdje su trebali obaviti kriminalističku obradu, u teškoj prometnoj nesreći poginuli su naši dragi kolege i prijatelji Damir Ileković i Zlatko Horvat, kriminalistički službenici Policijske postaje Bjelovar.  

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Prije šest godina, 18. ožujka 2006. godine, u ranim jutarnjim satima u mjestu Hampovica, dogodio se bolan događaj koji je u nevjerici i šoku ostavio sve nas u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj. Tog dana, na službenom putu za Čakovec gdje su trebali obaviti kriminalističku obradu, u teškoj prometnoj nesreći poginuli su naši dragi kolege i prijatelji Damir Ileković i Zlatko Horvat, kriminalistički službenici Policijske postaje Bjelovar. Zlatko je iza sebe ostavio tada 8-godišnjeg sina Marina i suprugu Katarinu, a Damir 6-godišnju kćer Petru i suprugu Martinu. Nad njihovim grobovima obećali smo im da njihovo domoljublje, dobra djela, samoprijegor, časnost i nesebičnost nikada nećemo zaboraviti, te da će uspomena na njih vječno ostati u srcima svih nas.

U spomen njima, u subotu 28. travnja ove godine u organizaciji Regionalnog kluba IPA Bjelovar i Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske održan je 6. memorijalni turnir "Horvat-Ileković". Na turniru je nastupilo pet ekipa i to IPA Regionalnih klubova iz Zaboka, Istre, Bjelovara, mađarskog Kaposvara, te ekipe HVIDR-a Bjelovar. Malonogometni turnir prvim udarcem sa centra otvorili su Petra Ileković i Marin Horvat, a turnir je završio pobjedom ekipe iz Zaboka. Drugo mjesto osvojila je ekipa IPA kluba iz Istre, treće mjesto ekipa HVIDRE dok je ekipa IPA kluba Bjelovar osvojila četvrto mjesto.

Za vrijeme održavanja turnira, delegacije ekipa su na grobovima tragično poginulih kolega Zlatka i Damira odali počast i zapalili svijeće.

Po završetku sportskih natjecanja, potpredsjednik IPA Sekcije Hrvatska Darko Dragičević i predsjednik  IPA kluba Bjelovar Alen Ljuna uručili su ekipama osvojene pehare i zahvalnice za sudjelovanje, a prijateljsko druženje nastavilo se i na zajedničkom ručku.

IPA regionalni klub Bjelovar za pomoć u organizaciji malonogometnog turnira javno se zahvaljuje Gradskom poglavarstvu grada Bjelovara, Lovačkoj udruzi DI Čazma i Nogometnom savezu Bjelovarsko-bilogorske županije.

I na kraju, nikad prežaljenim kolegama Zlatku Horvatu i Damiru Ilekoviću i danas poručujemo:

 

Damire i Zlatko, i dalje ste s nama!

 



Stranica