Odgađa se pregled autosjedalica u organizaciji udruge RODA i PU bjelovarsko-bilogorske

Slika /PU_BB/Promet/Autosjedalica-letak.png

Poštovani, obavještavamo Vas da planirani pregled odgađamo zbog pojačanog opreza posebno u kontaktima s djecom. Pažljivo pratimo preporuke, a o novom terminu pregleda obavijestit ćemo Vas čim ćemo biti u mogućnosti dogovoriti novi termin

Sukladno aktivnostima mreže prometnih policija ROADPOL, na području zemalja Europe od 9.do 15. ožujka 2020. godine provodit će se ciljane akcije vezane za sigurnost prometa na cestama, odnosno nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica.
 
Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska 1. put ostvaruje suradnju s udrugom Roditelji u akciji – RODA te će se u subotu, 14. ožujka 2020. godine od 10.00-12.00 sati na parkiralištu Dvorane europskih prvaka provesti preventivna akcija besplatnog pregleda dječjih autosjedalica.
 
Na pregledu će roditelji moći provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju.
 
Pregled prvenstveno služi kako bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Ako se pravilno koriste autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik ozbiljne ozljede do više od 90% .

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, molimo vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača autosjedalice i da svakako dovedu svoje dijete.

Osim samog pregleda, kod Rodinih savjetnica za autosjedalice, roditelji će dobiti savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovore na pitanja u vezi propisanog, pravilnog i sigurnog prijevoza djeteta u vozilu.

Na pregled se pozivaju i trudnice sa svojim partnerima kojima treba savjet u odabiru prve autosjedalice.
 
Napominjemo da je ovo prva ovakva preventivna akcija na području PU bjelovarsko-bilogorske i Grada Bjelovara te apeliramo na roditelje da istu podrže, a najviše zbog sigurnog prevoženja djece u autosjedalicama.
 
Detaljne informacije mogu se pronaći na facebook stranici udruge Roda. Roditelji, koji žele obaviti pregled, svoj dolazak mogu najaviti na broj telefona 098 323 640 i rezervirati termin kako bi se na taj način izbjeglo duže čekanje.

VAŽNO! Pregled će se održati neovisno o vremenskim prilikama.  

Najave | Društvo i zajednica