Obilježen „Dan sigurnijeg Interneta“ 2019.

Slika /PU_BB/slike vijesti/tipkovnica i miš.png

Na javnoj tribini u povodu Dana sigurnijeg Interneta u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar uz informatičkog stručnjaka kao predavači sudjelovali su Monika Zorić - voditeljica grupe za obradu općeg kriminaliteta, Davor Kristek- policijski službenik za digitalnu forenziku i Barbara Vukalović - policijska službenica za nadzor i planiranje za prevenciju.  

Foto: ilustracija
Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine, na drugi dan, drugog tjedna, drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na Internetu. Ovaj Dan se obilježava u više od 130 država svijeta.

Tako je jučer, 05. veljače 2019. godine održana javna tribina u povodu Dana sigurnijeg Interneta u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar. Tribina je održana u prostoru Velike vijećnice grada Bjelovara od 18.00 do 20.30 sati. Uz informatičkog stručnjaka ispred PU bjelovarsko-bilogorske kao predavači su sudjelovali: Monika Zorić - vođa grupe za obradu općeg kriminaliteta, Davor Kristek- policijski službenik za digitalnu forenziku i Barbara Vukalović - policijski službenik za nadzor i planiranje za prevenciju. Svi zajedno su pokušali prisutnima ukazati na nužnost sigurnosti na Internetu, na važnosti edukacije te da ne nasjedaju na primamljive i unosne nagradne igre, naslijeđa i dr. modalitete kako ne bi postali žrtve tog oblika prijevara.    

Stranica