Obilježavanje Međunarodnog dana nestale djece: Kampanja "Provjeri. Promisli. Prijavi." u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

  • Slika /PU_BB/Prevencija/5011.jpg
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici educirali zaposlenike vrtića i roditelje djece predškolske dobi

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Danas, 24. svibnja, povodom obilježavanja Međunarodnog dana nestale djece policijski službenici za prevenciju Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i policijski službenici Policijske postaje Garešnica proveli su preventivne aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o sigurnosti djece i postupcima u slučaju njihovog nestanka. Policijski službenici obišli su vrtiće na području Bjelovara i Garešnice, gdje su se susreli s roditeljima i osobljem vrtića.
 
Tijekom posjeta, roditeljima su podijeljeni informativni letci s uputama kako se ponašati u slučaju nestanka djeteta. Letci sadrže važne savjete i korake koje treba poduzeti odmah nakon što se primijeti da je dijete nestalo. Osim toga, naglašena je važnost brze reakcije i suradnje s policijom kako bi se povećala mogućnost brzog pronalaska djeteta.
 
Roditelji su s velikim zanimanjem primili ove informacije i izrazili zahvalnost policijskim službenicima na njihovom trudu i angažmanu. „Ovakve akcije su vrlo važne jer nas educiraju o tome što treba napraviti u stresnim situacijama. Nadamo se da nikada nećemo morati primijeniti ove savjete, ali je dobro znati kako postupiti ako dođe do takve situacije,“ rekla je jedna od majki prisutnih na događaju.
 
Policijski službenici istaknuli su da su ovakve preventivne aktivnosti ključne za stvaranje sigurnijeg okruženja za djecu. „Naša je dužnost i odgovornost da educiramo građane i podižemo svijest o važnosti sigurnosti djece. S obzirom na sve veću učestalost ovakvih slučajeva, pravovremena edukacija i prevencija su ključne,“ rekao je policijski službenik za nadzor i planiranje za prevenciju Mirko Cindrić.
 
Međunarodni dan nestale djece obilježava se 25. svibnja, a posvećen je sjećanju na nestalu djecu i podršci obiteljima koje su se suočile s ovom teškom situacijom. Ovogodišnje aktivnosti u Bjelovaru i Garešnici samo su dio šireg nacionalnog i međunarodnog napora da se spriječe nestanci djece i da se osigura njihova sigurnost.


Saznajte više o kampanji:  https://bjelovarsko-bilogorska-policija.gov.hr/vijesti/amber-alert-europe-pokrece-europsku-kampanju-za-usmjeravanje-roditelja-tijekom-nestanaka-djece/21798 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica