Obavijesti građanima u vezi prijave protupravnih ponašanja i ostalim djelatnostima policije

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis.jpg

Kako bi se smanjilo širenje koronavirusa i zaštitilo zdravlje građana i djelatnika policije, obavještavaju se građani da u sjedište Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i u policijske postaje dolaze samo ukoliko je njihova prisutnost nužna, a što prije dolaska neka provjere telefonom

Foto: ilustracija

Kaznena djela i prekršaje građani mogu prijaviti putem telefona te će im tada policijski službenik u operativnom dežurstvu dati daljnje upute u smislu da li će policijski službenici doći na mjesto događaja ili građanin treba pristupiti u policijsku postaju kako bi osobno podnio prijavu. Osim putem telefona, građani policiju mogu kontaktirati i putem elektroničke pošte. Brojevi telefona svih policijskih postaja na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i adrese elektroničke pošte mogu se pronaći OVDJE.

Zahtjeve za izdavanje potvrda žrtvama kaznenih djela, oštećene osobe mogu zatražiti elektroničkom poštom. Ostale osobe, osiguravajuća društva i odvjetnici, kao i osobe koje trebaju potvrde o prometnih nesrećama ili u druge svrhe, zahtjeve trebaju uz dokaz o plaćanju upravne pristojbe dostaviti redovnom poštom, a gotove potvrde dostavit će im se na isti način.

Vezano za pregled oružja u upravnim postupcima registracije ili produženja važenja oružnih listova, do daljnjega policijski službenici neće obavljati pregled oružja u sjedištu policijske uprave, odnosno u policijskim postajama.

U situacijama kada građani ipak trebaju osobno pristupiti u prostorije policije, pozivaju se da se pridržavaju mjera samozaštite, održavaju razmak u odnosu na druge osobe te da postupaju po uputama policijskih službenika, radi vlastite sigurnosti i radi sigurnosti drugih osoba.
 
Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice!
 
VEZANE VIJESTI: Obavijest građanima u svezi obavljanja upravnih poslova


Stranica