Nesreće na radu

Slika /PU_BB/slike vijesti/auto_policija.jpg

U Paljevinama u nesreći na radu lakše ozlijeđen 31-godišnjak, a u Bjelovaru 53-godišnjak u padu s ljestava također ozlijeđen

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 07. rujna, u Paljevinama, u krugu jedne tvrtke, 31-godišnji djelatnik je uslijed neadekvatnog rukovanja teretom koji se nalazio prihvaćen magnetnom hvataljkom za dizalicu, a radi se o metalnoj ploči nepravilnog oblika koja se u jednom trenutku otkvačila sa magnetne hvataljke i prilikom pada rubom zahvatila djelatnika koji je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Istog dana, na zgradi u izgradnji nove bolnice u Bjelovaru, u Ulici Antuna Mihanovića, također je došlo do nesreće na radu 53-godišnjeg djelatnika poduzeća iz  Starog Petrova Sela. Naime 53-godišnjak je pomoću aluminijskih ljestava koje je postavio na vanjski dio skele, pokušao zategnuti željeznu bočnu oplatu za stupove, kojom prilikom su se ljestve izmaknule te je on pao s ljestava na visini od oko 1 metra, te se tom prilikom ozljedio na vanjski dio armaturne mreže, uslijed čega je zadobio tjelesne ozljede, radi kojih je hospitaliziran u Općoj bolnici Bjelovar.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon