Nekontrolirani požari zapalili dalekovode, Rovišće ostalo bez struje

Slika PU_BB/slike vijesti/pozar03.jpg

U petak u jutarnjim satima u Uljaniku, na neutvrđen način došlo je do zapaljenja suhe trave kojom prilikom je došlo do zapaljenja drvenog stupa električne mreže.  

Foto: Ilustracija

U petak u jutarnjim satima u Uljaniku, na neutvrđen način došlo je do zapaljenja suhe trave kojom prilikom je došlo do zapaljenja drvenog stupa električne mreže. Požar su ugasili djelatnici HEP-a Lipik, a odgovorna osoba štetu procjenjuje na oko 600 kuna.

Istog dana u poslijepodnevnim satima u Bjelovaru, u ulici Josipa Kozarca, netko je na zapuštenom polju zapalio suhu travu te se požar proširio do drvenog stupa električne energije koji je nagorio. Požar su ugasili pripadnici JVP Bjelovar. Odgovorna osoba štetu procjenjuje na oko 3 000 kuna.

Tijekom noći sa petka na subotu u Žabjaku, netko je u polju zapalio suhu travu te se požar proširio na dalekovod koji je u donjem dijelu u potpunosti izgorio uslijed čega se srušio i tom prilikom je došlo do prekida opskrbe električnom energijom u više mjesta općine Rovišće. Odgovorna osoba štetu procjenjuje na oko 5 000 kuna. 



Stranica